Page 10 - Bedeker_2020.indd
P. 10

EL GATO



        Bratislava






            Fresh Market farmárska tržnica, Rožňavská 1, 831 04 Bratislava
            0948 688 236
            8:00-18:30
         f  El Gato
        Kto má chuť na niečo poriadne štipľavé, nemal by vyne-  nuka dotyčnej kuchyne je na Slovensku  nedostatočná. V po-
        chať návštevu reštaurácie El Gato vo Farmárskej tržnici.   sledných rokoch sa rozširuje ponuka svetových kuchýň, Z vlast-
        Mexická kuchyňa je dobre známa hlavne medzi vyznávač-  ných skúseností vidíme, že slovenský konzumenti čím ďalej,
        mi štipľavých papričiek, ktorými sa v Mexiku vôbec neše-  tým viac privítavajú zmeny a novinky z cudzích gastronómií.
        trí. Pre útlocitnejšie povahy je dobrou správou to, že stu-  Zákazníci často cestujú do zahraničia a spoznávajú chute na
        peň štipľavosti si môže každý určiť sám, takže v krajnom   iných kontinentoch, a radi si zaspomínajú na ne aj u nás doma. 
        prípade sa dá najesť po „mexicky“ aj bez pálivého pocitu
        v ústach. To by však nebolo vôbec ono a preto odporúča-  Kde ste sa naučili variť po „mexicky“ ?  
        me trénovať. Ak sa vyberiete na tréning do reštaurácie El   Ako sme už spomínali, máme viacročné skúsenosti s vedením
        Gato, môžete si pochutiť na špecialitách mexickej kuchyne   mexických podnikov. Keď sme sa rozhodli otvoriť vlastný pod-
        podľa svojho osobného stupňa odolnosti voči kapsaicínu.   nik, naši český partneri nám ponúkli možnosť lepšie spoznať
        V každom prípade, treba sa zoznámiť aj so španielskymi   mexickú kuchyňu a spôsob ich varenia. Ich kuchár, ktorý prišiel
        názvami jedál. Aby sa vám nestalo, že namiesto vami ob-  priamo z Mexica, nám ponúkol zaujímavé školenie a náš ku-
        jednanej pochúťky pristane na vašom tanieri niečo úplne   chár, ktorý s nami podnik rozbiehal bol u neho na pár týždňov
        iné. Ako typicky mexický prístup k príprave jedál môžeme   na školení. Postupne do toho pridával aj vlastné nápady a tak
        použiť hádam najznámejší mexický pokrm s názvom chilli   vznikla naša kuchyňa.
        con carne, t.j. chilli s mäsom a nie mäso s chilli. Samozrej-
        me, u  nás sa skôr udomácnila druhá verzia...Názvy ako   Akú generáciu reprezentujú najčastejšie vaši hostia ?  
        tortillas, fajitas, burritos, či quesadillas znejú našim ušiam   Naši  hostia  reprezentujú  úplne  všetky  generácie,  od  najmen-
        spočiatku exoticky, keď však tieto skvelé jedlá ochutnáte,   ších detí po seniorov. Nemôžeme povedať, že by niektorá gene-
        radi sa ich naučíte vyslovovať správne. Najlepšie výsledky   rácia bola v prevahe. 
        pri nacvičovaní pravého kastílskeho prízvuku sa dajú do-
        siahnuť  s pálivým pocitom v ústach. Takže do toho mu-  Boli ste v Mexiku ?  
        chachos y muchachas.                                  Nie neboli,ale určite sa chystáme v najbližších mesiacoch.

        Majiteľa prevádzky El Gato sme sa opýtali na veci, ktoré   Čo sa vám na mexickej kuchyni najviac páči ?
        nás zaujali.                                          Najviac sa nám páči asi tá rôznorodosť ingrediencií a zaujíma-
                                                              vé kombinácie chutí. Každý si myslí, že mexická kuchyňa je len
        Ako  vznikol  nápad  osloviť  slovenského  konzumenta   o pikantných jedlách, ale vôbec to tak nie je. Mexické jedlá pon-
        s ponukou mexických špecialít ?                       úkajú rôzne kombinácie mäsa a zeleniny, ktoré sú dochutené
        Po viacročnom praxe v mexických podnikoch sme zistili, že po-  ich koreninami. Oplatí sa to vyskúšať. 






























       10
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15